stats

vrijdag 23 september 2016

Meer vissen (zeedieren 13)

Als je bezig bent met zeedieren en -planten haken komt er ook nog wel eens wat voorbij, op Pinterest bijvoorbeeld. Planet June heeft een hele set Tropische vissen gehaakt en verkoopt de Engelse patronen. Ik laat hier de door haar geĆÆnspireerde vissen zien:

Uit het boek Zeedieren haalde ik ook inspiratie voor deze vissen:

Het begin is hetzelfde, daarna haakte ik het lijf meer zoals de dolfijnen die ik al ontworpen had en gaf ik een eigen draai aan de staart. Dus hierbij dit patchwork patroon (met dubbele draad gehaakt)

1. Haak 2 lossen, haak 3 vasten in de eerste losse, haak verder in het rond
2. Haak in iedere steek 2 vasten (=6)
3. In iedere tweede steek 2 vasten (=9)
4. In iedere derde steek 2 vasten (=12)
5. In iedere vierde steek 2 vasten (=15)
6-8. Haak ronde van 15 vasten
9-19 Haak aan het begin van iedere toer de eerste en tweede steek samen (dus steeds 1 mindering)
20.haak verder met de blauwe draad, 12 lossen, haak terug met 1 dubbelstokje in 8e steek, losse, stokje in 6e steek, losse, half stokje in 4e steek losse, vaste in 2e steek, losse, halve vaste in beginsteek. Zo nog 5 'slingers' maken. Dan wisselen naar wit en aan de binnenkant van de blauwe nog 4 witte slingers maken.

Rugvin, draad aanhechten in toer 9 (waar de minderingen beginnen), 1 vaste en 2 dubbele stokjes haken, in de volgende steek 2 dubbele stokjes en een vaste, daarna afhechten.

Buikvinnen, aanhechten in het midden van toer 6, 4 lossen, terughaken met dubbel stokje, vaste, weer een vaste op de aahechtsteek en dan herhalen voor de buikvin aan de andere kant. Afhechten en aan- en afhechtdraad aan elkaar knopen.

Vissen versieren met kraaltjes ogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten