stats

vrijdag 25 januari 2013

Mini-luiertje

Vanmorgen geimprovideerd, een mini-luiertje gehaakt. Leuk om op een kaart te plakken om een nieuw geborene te verwelkomen. Of gewoon leuk om met een restje garen te maken. Ik heb haaknaald 3 gebruikt en wit-beige eco katoen (heel verantwoord) maar met een ander draadje kan het natuurlijk ook.
Begin met 4 lossen, 1 keerlosse. Het werk draaien en 4 vasten haken. Nu steeds na de keerlosse in de hoeksteek insteken, zo meerder je iedere toer 1 steek (dus tweede toer 5 vasten, derde toer 6 vasten). Tot je bij de zevende toer bent. Nu maak je twee vasten in de eerste steek en 2 vasten in de laatste steek, in totaal heb je 11 vasten gehaakt. Een keerlosse en de zevende toer herhalen (nu haak je 13 vasten).
Nu nog 2 toeren recht omhoog haken, van steeds 13 vasten. Je hebt een witte vliegervorm met aan de bovenkant en onderkant een rechte rand en aan de brede kant twee rechte stukjes.
Hecht een leuke kleur draad aan (ik had een restje Dazzle rainbow, maar blauw of roze kan natuurlijk ook) en haak rondom met vasten. Haak op de hoekjes 2 vasten in de steek om een mooi bochtje te maken.
Draadjes afhechten en met een klein veiligheidsspeldje vastzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten