stats

maandag 5 september 2016

Turtle Beach: zoek de schildpad (zeedieren 10)

Op onze tweede dag in Hawaii zagen we al schildpadden, en later nog veel meer. De meest voorkomende daar is de Groene zeeschildpad.


Op land is hij log en traag, maar in zee bijzonder elegant en snel. Ze planten zich pas voor als ze 55 zijn, maar gelukkig gaat het goed met de schildpadden op Hawaii, onder andere door de strenge regels over aanraken en benaderen. Fotograferen mag natuurlijk wel, en haken ook!
Voor deze  mini's gebruikte ik dit Engelse patroon, maar toch net weer een beetje anders. Je werkt met twee kleuren (zonder af te hechten). Donkere kleur:
1. Haak 2 lossen, haak 5 vasten in de tweede losse (=5)
2. Haak in iedere steek 2 vasten (=10), wissel naar wit.
3. Haak in de voorste steek een halve vaste
4. Haak nu in de achterste steek verder, *haak 1 witte vaste, wissel naar steunkleur, haak in de volgende steek 2 vasten, wissel naar wit, herhaal van * tot * (=15).
5. *Haak in de witte steek een witte vaste, wissel naar steunkleur, haak in de volgende steek 1 vaste, in de daaropvolgende steek 2 vasten, wissel naar wit,* herhaal van * tot * (=20)
6.  *Haak in de witte steek een witte vaste, wissel naar steunkleur, haak in de volgende 2 steken 1 vaste, in de daaropvolgende steek 2 vasten, wissel naar wit,* herhaal van * tot * (=25). Je kunt de steunkleur afhechten.
7. Haak met wit in iedere steek een half stokje.
8. Haak nu afwisselend een half stokje voorlangs (de frontpost stitch) en bij de volgende achterlangs (backpost stitch) - ik zal dit nog wel een keertje in het Nederlands proberen uit te leggen. Het schild is nu af.

1. Met bruin haak je 2 lossen, 6 vasten in de tweede losse.
2. In iedere steek 2 vasten (=12)
3. In iedere tweede steek 2 vasten (=18)
4. Haak nu een pootje: neem een omslag, steek in in de volgende steek, en herhaal dit (in dezelfde steek) nog 4 keer. Haal daarna door alle steken en omslagen op de naald heen en haak een losse. Haak 4 vasten, dan weer een pootje, haak zo verder tot je 4 pootjes hebt. 1 vaste en in de overgebleven 2 steken haak je de kop: in de eerste steek 4 stokjes, in de tweede steek ook 4 stokjes.
5. Haak verder langs de rand, *1 vaste in het pootje, 2 samen, 2 samen* tot je bij de kop bent. Haak in de kop nu in iedere steek een half stokje maar nog niet de laatste doorhaal, dat doe je na 4 steken en daarna nog een keer. Haak een losse en hecht af met een lange draad.
Gebruik de draad om het lijfje in het schild vast te zetten, duw de pootjes een beetje op hun plek en vul het schild een beetje op. 2 oogje op het kopje en op naar de volgende...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten