stats

donderdag 15 september 2016

Goudvis (zeedieren 11)

Behalve de gehaakte zeedieren ben ik ook bezig voor een project voor een weeshuis in Roemenie: met elkaar hebben we dekens gehaakt en gebreid en omdat we vorig jaar mutsen hebben gehaakt en gebreid leek ook een shawl of das een leuk project. Om het echt leuk te maken hebben we met deze vossenkopshawl van Meraki (origineel Fins, ik heb een Nederlandse vertaling van de Engelse versie gemaakt) als voorbeeld. Maar allemaal vossen is niet zo leuk... dus we breien en haken een hele dierentuin.
Dit is bijvoorbeeld de (zeer oranje) goudvis: het lijf is gebreid volgens het vossenpatroon, de staart is gemaakt van groepjes van 3 stokjes waarbij de volgende rij (in een andere kleur) tussen de vorige groepjes in valt. Onderaan zorgen de sliertjes voor een shawl effect en omdat de staart dubbel is kun je de shawl makkelijk om je nek doen.
De kop heb ik gehaakt met halve stokjes vanaf de nek, eerst een beetje wijder, dan weer smaller en uiteindelijk de lippen. De ogen zijn losse bolletjes met een zwart borduursel (en stevig vastgezet natuurlijk). Dus bij deze geen patroon, maar wel ter inspiratie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten