stats

zondag 17 mei 2015

Theelichtje omhaakt

Even een snel cadeautje haken van een restje garen om een klein glazen vaasje (ik gebruikte haaknaald 3)
Haak 4 lossen in een ring, sluit met een halve vaste. Haak 3 lossen voor de hoogte, haak dan ongeveer 20 stokjes in de ring (meer of minder kan - maar het moet plat blijven liggen om de bodem. Als de bodem nog niet bedekt is nog een toer stokjes haken en daarbij in iedere 2e steek 2 stokjes haken. Haak een toer vasten bij de rand van de de bodem.
Begin nu met het patroontje: 3 lossen, sla een steek van de bodem over en haak 3 stokjes, sla steeds 1 of 2 steken over en haak in de volgende steek 3 stokjes. Sluit af met 2 stokjes in de steek waar je met de 3 lossen begon en sluit de toer met een halve vaste. Haak een volgende toer met groepjes van 3 stokjes op de boogjes van de vorige (begin weer met 3 beginlossen). Volg de vorm van het glaasje, meerderen kan door meer stokjes per setje te haken, minderen door boogjes over te slaan (of later een strikje door de boogjes te halen). Werk zo door tot aan de bovenkant van het glaasje en hecht af.
Dit patroontje is ook gebruikt voor een shawltje (zie Haak_aan nieuwsbrief van mei 2015). Andere zigzagpatronen en randen kun je vinden in dit boek, en andere steken op mijn pinterest pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten