stats

woensdag 24 april 2013

Drie teckels

Ik weet niet wat het is, maar opeens ben ik allemaal teckels aan het haken. Ik begon met het patroon van Ted de Teckel van Rico Creative, maar natuurlijk niet met katoen zoals het patroon voorschrijft maar met dikke wol, met als resultaat een teckel van zo'n 70 cm. Niet gevuld met gewone vulling maar met een paar plastic tomatenbekers, dus zo licht als een veertje.

Deze teckel werd Hendrik gedoopt en komt binnenkort in de Kinderwinkel in Utrecht te staan (als onderdeel van het wildbreiprogramma daar). Maar hij heeft ook al model gestaan voor de tekenclub in Bon Vie!
Zelf vond ik het heen en weer werken eigenlijk niet zo prettig, dus ben ik met een knotje mĂȘlerende katoen aan de slag gegaan en daar kwamen 2 teckels van. Het verschil in het lijf is 2 steken, maar wat een verschil in kleurverloop!

Ik heb nog 2 knotjes liggen, dus ik ga ook de linkse nog met een rustig patroon maken, en ik zal het patroon eens uitschrijven (als ik tijd heb). Mocht je er interesse in hebben stuur me dan even een mailtje.
En nu ga ik nog een miniversie maken... dus wordt vervolgd

1 opmerking: