stats

woensdag 15 juli 2015

Katten boekenlegger

Een klein en eenvoudig cadeautje voor een kattenliefhebber: een boekenlegger. Met katoen en haaknaald 2,5 begin je met de kop.
1. Haak 2 lossen en haak dan in de eerste steek 6 vasten. Haak verder rond.
2. In iedere steek 2 vasten (=12)
3. In iedere tweede steek 2 vasten (=18)
4. In iedere derde steek 2 vasten (=24)
5. Haak nu de oortjes, haak in de eerste steek 1 vaste + een half stokje, haak 3 lossen en een halve vaste in de eerste losse (dit is een picot). Haak in de tweede steek van de kop een stokje en een half stokje, haak in de derde en vierde steek een halve vaste. Nu het tweede oor: haak een half stokje en een stokje in de vijfde steek, haak weer een picot, haak een half stokje en een vaste in de zesde steek. Haak nu in de 9 volgende steken een halve vaste, in de daaropvolgende steek (voor de kin) een vaste en tot aan het begin van het eerste oor verder halve vasten. Hecht de draad af.

Voor het lijf haak je toer 1 tot en met 4 nog een keer.
5. Haak in iedere vierde steek 2 vasten (=30)
6. Haak in iedere vijfde steek 2 vasten (=36)
7. Haak in iedere zesde steek 2 vasten (=42)
8. Haak 18 halve vasten, nu voor de staart (en de feitelijke boekenlegger) 1 vaste in de volgende steek, dan 40 lossen. Haak terug in deze 40 lossen, in iedere steek een vaste en een vaste in de steek waar je begon (aan het lijf), haak verder met halve vasten, 18 steken. Je hebt nu nog een klein stukje aan de bovenkant nog niet gehaakt (5 steken). Leg de kop op het lijf, met de kin ongeveer in het midden van het lijf (en de staart onderaan) en haak de laatste 5 steken van het lijf aan de achterkant van de kop vast. Afhechten.
Versier de kat nog met oogjes en snorharen.

Je kunt ze ook van ander garen haken, zoals deze met acryl en een dikkere haaknaald. Ze zijn bedoeld voor op een deken, dus vandaar het contrastrandje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten