stats

zaterdag 17 september 2011

Boekenlegger

Soms zijn kleine cadeautjes zo leuk. Dit is er eentje, snel te haken en leuk om bij een boek te geven. De poezen-boekenlegger werkt het makkelijkst, en is ook natuurlijk: poezen hebben een lange staart. Maar als je de oortjes en kleurtjes aanpast kun je net zo makkelijk een hondje, panda of kikker maken. Kortom, haak er eentje voor de hele leesclub! (ook te koop in de webwinkel)

Patroontje: begin met 4 lossen, ga verder in de eerste steek (in een ring) en haak in iedere steek 2 vasten (=8). Tweede toer weer in iedere steek 2 vasten (=16) en de derde toer iedere tweede steek 2 vasten (=24). Nu een rand halve vasten haken en daarna aan de achterkant minderen: eerst de tweede en derde steek samen (8x), dan de steken samenhaken tot je in het midden bent. Afhechten met een hele lange draad. De draad met de haaknaald aan een kant naar de rand halen, een opzetlusje maken en de staart haken. Voor de kop eenzelfde rondje haken, maar de derde toer en de toer na de halve vasten overslaan (wordt een kleiner rondje). Met de aanghecht en afhechtdraad vastzetten op het lijf. De uiteinden uit laten komen bij de neus, zo heb je snorharen. oogjes opnaaien en oortjes haken van 3 lossen, terughaken 1 vaste, 1 half stokje, 1 stokje. Oren vastzetten met de aan- en afhechtdraden.

1 opmerking:

  1. Wat een lieverdje. Lijkt me echt een leuk cadeautje voor een boekenwurm. Hé, misschien is dat ook een leuk dier om als boekenlegger te maken??? :-))

    BeantwoordenVerwijderen