stats

vrijdag 22 juli 2011

Haken zonder draad?

Wil je aan de slag maar heb je even geen draad in huis? Wat dacht je van een plastic zak? Leg die in de breedte voor je en knip schuine banen, maar niet helemaal door aan de bovenkant. Als je het over de hele breedte doet heb je een leuk hoelarokje. Nu even opletten, knip de ene baan schuin naar de volgende toe en !!!! je krijgt een draad! Ik heb dit als workshop voor basisschoolleerlingen gedaan en vooral de jongens waren verbaasd door het ontstaan van de draad. Bij elkaar hadden ze een 'touw' van wel 23 meter gevingerhaakt van plastic tassen. Welke kinderen durven de uitdaging aan? Binnenkort maak ik een hele beschrijving met de stappen en wat je er verder nog mee kunt maken, nu eerst even vakantie.

2 opmerkingen:

  1. Waaw, lijkt me leuk... ik begrijp nu niet direct het lange touw, dus zal uitkijken naar meer uitleg!!! Maar geniet maar eerst van de vakantie, doe ik ook! LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk ik er over heen naar de uitleg? Ik zou graag willen weten hoe je een 'draad' van een plastic tasje knipt. Ik snap het 'schuin naar de volgende toe' nl. niet.
    Groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen