stats

dinsdag 14 juni 2011

Fuchsia haken

Als variatie op het roosje maakte ik een Fuchsia. Toen ik even wilde zoeken of er al Fuchsia haakpatronen in omloop waren vielk mij op dat het als kleur heel veel gebruikt wordt maar als bloemetjes haakpatroon niet. Dus wie zin heeft in een boeketje...
Neem Fuchsiaroze of rode haakkatoen, haak 7 lossen. Haak terug met 1 halve vaste, 1 vaste, 2 halve stokjes, 1 vaste en 1 halve vaste, maak dan weer 7 lossen en herhaal het blaadje. Zo maak je 4 buitenblaadjes, als laatste haak je het vierde blaadje vast in de zevende losse van het begin. Knoop de begin- en einddraad samen maar knip ze niet af.
Neem nu lichte (witte, lichtroze) katoen voor het hartje.  Haak 8 lossen, haak terug met een half stokje, een stokje, een verlengd stokje en een dubbel stokje, maak dan een halve vaste in dezelfde steek. Ga nu verder met 4 lossen, haak op dezelfde manier het blaadje en maak die vast in de derde steek met een halve vaste. Maak zo 4 blaadjes en eindig met een halve vaste in het beginrijtje lossen. Knoop de draden aan elkaar.
Trek de binnenblaadjes in de ring van de buitenblaadjes, haal met een naald het begin en uiteinde van de fuchsiakleur omghoog in het hartje en leg er een knoopje in (de meeldraden). Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten