stats

zaterdag 5 maart 2011

Haken en wiskunde

Ik kwam een erg leuk idee tegen, iemand (ooit afkomstig uit Nederland, nu werkzaam in de VS) bedacht dat ze een lastig wiskundig probleem op kon lossen door het te haken! Ik ben gisteren meteen aan de slag gegaan, het is heel erg grappig. Wat je doet (ik denk dat het ook met breien lukt, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd) is dat je een aantal lossen opzet en iedere keer consequent meerdert, bijvoorbeeld in iedere 4e steek. Een beschrijving van hoe 20 lossen in 10 toeren uitgroeien tot 175 steken vind je hier in het Engels. Hoe mooi het kan worden zie je hier, al moet je betalen om met dat project mee te doen. De vormen lijken op koraalrif, of op cactussen.


Ik ben gisteren met de N=4 (in iedere 4e steek meerderen) gestart, maar wil nog meer variaties uitproberen, door bijvoorbeeld met stokjes of halve stokjes te werken, in het rond of met een andere N (bij N=2, iedere tweede steek meerderen ontploft het werk volgens mij).

Als je mee wilt doen.... leuk! We kunnen foto's hier laten zien, en ik probeer op 1 en 2 april op de brei- en haakdagen in Nieuwegein een expositie te organiseren. Ik ben met roze begonnen omdat het goede doel dat gesteund wordt door de Brei- en haakdagen Pink ribbon is, in de lijn: vrouwen kunnen meer creĆ«ren dan borstkanker kan vernietigen vind ik dit een heel goed initiatief!

1 opmerking:

  1. Wat een geweldig idee, leuk !!!!
    http://corollelescheries.blogspot.com/

    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen